Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu USMED

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın İlk Sosyal Medya Sivil Toplum Kuruluşu USMED
Abone ol
Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkan Yardımcısı Levent Ayaz’dan USMED hakkında bilgiler aldık.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkan Yardımcısı Levent Ayaz’dan USMED hakkında bilgiler aldık.

 

USMED Genel Başkan Yardımcısı Levent Ayaz’la USMED’i konuştuk. AYAZ dernekle ilgili şunları söyledi. ‘Dijital Aile, Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan’ın öncülüğünde, dijital medyada farkındalık oluşturmak, iyiliğin yayılmasını sağlamak, bilgi kirliliğini azaltmak, dezenformasyon ve algı yönetimi konusunda aileleri, gençleri ve yetişkinleri bilinçlendirmek amacıyla 2012 yılında kurulmuş bir oluşumdur. Dünyanın ilk sosyal medya sivil toplum kuruluşudur. 6 kıta, 45 ülke, 55 il ve 10 bölgede başkanlıkları olan 24 birim başkanlığında teşkilatlanan, Dijital Aile ve Gezyönerler platformuna sahip 18-25 yaş arası Genç USUMED’ler den oluşan geniş bir aileyiz. Sosyal medyanın en büyük avantajı, düşünce özgürlüğü, hak ve özgürlükler bağlamında fırsat eşitliğini sağlamış olması. Kendini ifade alanlarını çoğaltmış ve şeffaflaştırmış olması. Öte yandan e-ticaret ve diğer ekonomik anlamda hem satıcılar hem de alıcılar açısından avantajlar sağlamış olması büyük bir kazanım olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medya iletişimde tek güç olacak ve sosyal medyayı etkin kullananlar sadece ayakta kalabilecek. Sosyal medya entegrasyonunu şimdiden iyi yapmak lazım. Strateji belirleyip bu alanda özgün şeyler üretmek kaçınılmaz gereksinim olarak karşımızda duruyor.’ açıklamasında bulundu.

 

 

SAİD ERCAN (Başkan)

Dijital İletişim Uzmanı, Yazar, Eğitimci

1981 Yılında Bulancak’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Yalova’da okudu. 2004 Yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Muğla başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde memurluk yaptı. 2005 Yılında matbu bir edebiyat düşünce dergisi çıkardı. 2007 yılında e-dergi yayımladı. 2008 Yılında kamudan istifa ederek İstanbul’da Kuveyt Türk Dijital Pazarlama bölümünde çalışmaya başladı. 2009 yılında interaktif web sözlükleri üzerine çalışmalar yaptı. 2010 Yılında Türkiye’nin ilk sosyal medya radyo programını hazırlayıp sundu. 2011 yılında Türkiye’nin ilk sosyal medya haber bloglarından biri olan www.sosyalmedyahaber.com’u kurdu. 2012 Yılında Uluslararası Sosyal Medya Derneği USMED kurucu yönetim kurulu başkanı oldu. USMED Akademi kapsamında çeşitli üniversitelerde Sosyal Medya Eğitimleri ve konferanslar verdi. 2015 Yılında Digisos Dijital danışmanlık Ajansını kurdu. 2018’de USOMER Uluslararası Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkan yardımcısı oldu. 2019 başında Dijitalizm adlı kitabı yayınlandı. İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurumsal İletişim Başkanlığı görevini yanında Halen Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi’nde akademik kariyerine devam etmektedir. Evli ve İngilizce biliyor.

 

Levent Ayaz

Yönetim Kurulu Üyesi

1980 İstanbul doğumlu aslen Bayburtlu olup Tuzlada ikamet etmektedir. İlk, orta ve yükseköğrenimlerini Tuzla’da tamamlamıştır ve Okan Üniversitesi Yerel Yönetimler Mezunudur. İş insanı olarak hayatını sürdürmekte olan levent AYAZ, aile şirketleri olan Emir Kitap Kırtasiye ve Emiroğlu İç ve Dış Ticaret firmalarının kurucu ve yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Birçok sivil toplum kuruluşunda da kurucu ve halen faal olarak görev almıştır. Bunlar; MÜSAİD Genel Merkez Üyeliği, Bayburt Vakfı Genel Sekreterliği, Tuzla Sanayici İş Adamları Derneği Kurucu Başkan Yardımcılığı, Tuzla Yeşilay Kurucu Başkan Yardımcılığı, Tuzla Spor Başkan Yardımcılığı (2011-2016), Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Tuzla Kurucu Başkanı (2016-2019), Bayburt Dağçatı Köyü Dernek Başkanlığıdır (2011-2015).

Halen USMED Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Evli Üç çocuk babasıdır.

 

 

Misyon

Uluslararası Sosyal Medya Derneği, dijital iletişim kanallarının doğru kullanılması sağlamak ve gençliği tehdit eden unsurlara karşı duruş sergilemek amacıyla 2012 yılında kurulmuştur.

 

Vizyon

USMED ve Genç USMED ekibi olarak, üniversitelerde, liselerde, firmalarda ve yerel yönetimlerde dijital iletişim kanallarının kullanımı, doğru bilginin teşvik edilmesi ve gençliği tehdit eden unsurların belirlenmesi, gençlere aktarılması gibi faaliyetler yürütmek ve USMED Dijital Aile Platformu ile gençlere ve ebeveynlere yeni dijital dünya düzeni hakkında bilinçlendirici eğitimler verip, etkinlikler gerçekleştirmektir.

 

USMED olarak;

- Sosyal Medya ve Dijital İletişim

- Yapay Zeka ile Dünya nereye gidiyor?

- Sosyal Medya ve Aile

- Dijital Yetimlik

- Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı

- Sosyal Medyada Algı ve İtibar

  gibi konu başlıkları ile ilgili eğitim ve seminer programları düzenlemekteyiz.


Kartal’ın Gururu Selahattin AtaseverÖnceki Haber

Kartal’ın Gururu Selahattin Atasever

 KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ ONLİNE ANAOKULU EĞİTİMİ Sonraki Haber

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ ONLİNE...

Yorum Yazın