Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor
Abone ol
Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor sloganıyla 101. Genel Kurulunu gerçekleştiren Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Kızılay, yeniden Dr. Kerem Kınık dedi. Kınık, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 delegenin tamamının oyunu aldı.

Türk Kızılay’ının Ankara ATO Cengresium salonunda yapılan 101. Genel Kuruluna katılan Sancaktepe Kızılay Şube Başkanı Hilmi Yazıcı ve Üst Kurul Delegeleri Turgay Akpınar, Yüksel Özdemir ve Tarkan Yalçın oylarını kullandıktan sonra planladıkları program çerçevesinde genel merkez yöneticileriyle bir araya geldiler.

 

Bu yıl 150. yaşını kutlayan Türk Kızılay, Ankara’da 101. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fuat Oktay başta olmak üzere, Milletvekillerinin, bürokratların ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı Genel Kurulda delegelerin oylarının tamamını alan Dr. Kerem Kınık, yeniden Kızılay Genel Başkanı seçildi.

 

“Kızılay büyüyor toplum güçleniyor” Açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık,  Bu sene 150. kuruluş yıl dönümünü kutladıkları Türk Kızılay’ın, dünyanın değişik coğrafyalarında mazlumların umudu haline geldiğini söyledi. Kızılay’ın  “Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor” sloganıyla 2030 stratejilerinin de belirlendiğini belirten Kınık “Kızılay yardıma koşar, Kızılay acıları dindirir. İnsanlar Kızılay’ı bilir. Oysa bu büyük iyilik hareketinin ardında gerçekten çok cefakar nice isimsiz kahramanlar vardır. Kızılaycılar, ilhamlarını Çanakkale’de kendi oğluna değil, başka Mehmetçiğe şifa vermeye koşan Hilal-i Ahmer Doktoru Tarık Nusret’ten almıştır. Onlar 6 aylık çocuklarını anneleriyle bırakıp nerede bir acı varsa oraya koşarlar. Kendi çocuklarıyla yaşıt bir Arakanlı çocuğun karnını doyurur, Suriye’de yaralanmış başka bir çocuğun yaralarını sararlar. Allah hepsinden razı olsun”. ifadesinde bulundu.


Mezarı başında anıldıÖnceki Haber

Mezarı başında anıldı

‘Gönüllerden Tuvallere’ Türkan ŞoraySonraki Haber

‘Gönüllerden Tuvallere’ Türkan Şoray

Yorum Yazın