Maltepe’de broşür dağıtan AK Partililere saldırı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maltepe’de broşür dağıtan AK Partililere saldırı
Abone ol
Maltepe’de Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi’nin broşürlerini dağıtan AK Parti Mahalle Başkanı ve yanındaki kadınlar saldırıya uğradı. 4-5 araç ve motosikletlerle Gülensu AK Parti Mahalle Başkanı Ramazan Şahin’in önünü kesen saldırganlar, 72 yaşındaki adamı darp etti.

  Büyük tepki toplayan olay, Gülensu Mahallesi’nde yaşandı. Gülensu AK Parti Mahalle Başkanı Ramazan Şahin, İBB Başkan Adayı Murat Kurum ve Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi’nin broşürlerini dağıtmak üzere yola çıktı. Bu sırada 72 yaşındaki adamın önünü kesen yaklaşık 10 kişi, “Bu broşürleri niye dağıtıyorsunuz” diyerek saldırıda bulundu. Aldığı darbelerle yere yığılan yaşlı adam, kafasından yaralandı.

  Aynı saldırganlar AK Parti Mahalle teşkilatı üyesi Türkan Kale ve Emine Köse’ye de saldırdı. Kadınların önünü kesen şehir magandaları, hakaret ederek ellerindeki broşürleri aldı.

  Polis ekipleri, saldırının ardından olay yerinden kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

  Olayın ardından mahalleye giden Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Ramazan Şahin ve teşkilat üyesi kadınlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  Yaşananları kınayan Kadem Ekşi,  “Çok talihsiz bir olayla karşı karşıya kaldık. Gülensu Mahallesinde bu çirkin saldırıyı yapanlar demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saldırmışlardır. Bunun demokrasi ile hiçbir alakası yok. Burada insanlar düşüncelerini ifade ediyorlar. Seçim beyannamelerini dağıtıyorlar. Bu saldırı kabul edilemez. Daha önce Maltepe’de tüm pankartlarımızı kesen bu anlayış, şimdi de seçim noktasına mahalle başkanımıza, çalışan hanımefendilere böylesi bir muameleyi şiddetle kınıyoruz Sorumluları en kısa sürede emniyetimiz ortay çıkaracak ve yargı önüne göndereceklerdir” ifadelerini kullandı.

  31 Mart’ta Maltepe’de ipi göğüsleyeceklerini söyleyen Kadem Ekşi, “Çirkinleşiyorlar. Kazanamayacaklarını hissedince işi şiddete taşıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar millet iradesine ipotek koyamayacaklar. Millet 31 Mart’ta en büyük cevabı bu arkadaşlara verecektir. Bu zihniyete Maltepe teslim olmaz” diye konuştu.

  Yaşananları anlatan AK Parti Gülensu Mahalle Başkanı Ramazan Şahin ise seçim çalışması sırasında bir anda zanlıların önünü kestiğini belirterek, “Banan vurmaya başladılar. Yere düştüm. Kafamda yarıklar oluştu. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

  AK Parti Mahalle teşkilatı üyesi kadınlar Türkan Kale ve Emine Köse de yaşananları korku içerisinde anlattı. Saldırganların ellerindeki broşürleri ve poşetleri aldığını söyleyen kadınlar, “Ne yapacağımızı bilemedik. Bize hakaret ettiler. Resimlerimizi ve videolarımızı çektiler. Elbette biz siyaset yapıyoruz. Nasıl ki başka partiler broşür dağıtırken saygı duyuyorsak, onların da bize saygı duyması gerekiyor” diyerek yaşananlara isyan etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kadem Başkan, Zümrütevler esnafını dinlediÖnceki Haber

Kadem Başkan, Zümrütevler esnafını dinle...

Kadem Başkan, Diyarbakırlıların desteğini istediSonraki Haber

Kadem Başkan, Diyarbakırlıların desteğin...

Yorum Yazın