İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Talat Yavuz

Talat Yavuz

Mail: bilisimstar@gmail.com

EĞİTİM BİR SEN YILI

Bu yıl tam anlamıyla Eğitim Bir Sen yılı olacak. Salgın sürecinin sıkıntılı günleri, depremle yaşadığımız büyük acı ve ekonomik sıkıntıların bir nebze olsun giderilmeye çalışıldığı seçim döneminin hemen ardından gelen toplu sözleşme süreci geride kaldı ve bugünlerde il il teşkilatımızla buluşmaya başladık.

Teşkilatımızda gözlediğimiz heyecan bu yılı tam anlamıyla Eğitim Bir Sen yılı yapacak.

Sendikal mücadelemizde çok farklı dönemler yaşadık. Bir yandan vesayeti yok etmek, yasakları kaldırmak için uğraştık diğer yandan eğitimde müstemleke fikir ve uygulamalardan, ders kitaplarındaki bize yabancı içerikten, ithal fikirlerin etkisindeki müfredatın örtük mesajlarından kurtulma mücadelesi verdik. Bu anlamlı ve bir o kadar da zor mücadelemiz devam ediyor.

On iki yıl önce aldığımız serbest kıyafet eylem kararımızla, yasakçı sendika, parti, dernek, vakıf kim varsa adeta kimyasını bozduk. Özgürlük kavramını dilinden düşürmeyenlerin nasıl paniklediklerini gördük. Yıllar sonra ülke yönetiminde söz sahibi olacakları hevesine kapılanların, seçim öncesi nasıl yasakçı ve jakoben tavırlar sergilediklerini gördük.

Yasakçı zihniyet sahiplerinin hevesi kursaklarında kaldı ve biz de yeniden dersimizi aldık. Gördük ki gevşemek yok, çok çalışmak var. Sendikamızı büyütmeye, eğitimde yerli ve milli içerik üretmeye, insan kaynağımızı zenginleştirmeye devam edeceğiz. Okul okul, ilçe ilçe, il il koşturacağız. Çünkü milletimizin hatta insanlığın bizim medeniyet değerlerimize, anlayışımıza ihtiyacı var.

Rakiplerimizin, özellikle geçen yıl, şımaran, okulları başta imam hatipler olmak üzere sabote eden, yerine göre makamları paylaşanların gösterdikleri utanç verici performansları peşlerini bırakmayacaktır. Yeniden yasaklarla tehdit edenler bu yıl kaybolup gidecek ve herkes gerçek özgürlük mücadelesinin nasıl verildiğini görecektir.

Toplumda karşılığı olmayanlar, söylemleriyle eskiye öykünenler, gerçek yüzleriyle değil sosyal medya adres ve isimleriyle bakanlığa bir yandan şirin görünüp diğer yandan her türlü sabotaj ve ajitasyondan yararlanarak sendika olacağını ve sendikacılık yaptığını zannedenlerle gidilecek bir adım yol yoktur.

Sendikal mücadele köklü bir fikre, sağlam bir felsefeye, çekilen çile ve ızdıraba, güçlü ve dertli bir kadroya dayanmıyorsa, gündeminde sadece magazin ve ajitasyon olacaktır. Eğitim Bir Sen ürettikçe diğerleri marjinalleşecek ve deşifre olacaktır.

Talat YAVUZ

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri

yavuztlt@hotmail.com

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar