İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Kenan Çakal

Kenan Çakal

Mail: cakalkenan@gmail.com

HANGİLERİNİ YAPIYORLAR?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vekillerden TBMM’nin 8 Temmuz’da tatile girmesinin ardından yaz boyunca vatandaşlarla bir araya gelmelerini ve Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar gidip sıkılmadık el bırakmamalarını istedi. Belediye başkanlarına da bu konularla ilgili talimatlar verdi. Tabi ki bu öneriler talimatlar yeni değil AK Parti’de eski fabrika ayarlarına dönülmesi isteniyor ama bunlar yıllardır unutulmuş uygulanmıyor. Vatandaş bölgede istenen şartları yerine getirecek milletvekili, ayakları yere basan belediye başkanı görmek, onlarla bir araya gelmek istiyor. Mutlu ve üzüntülü günlerinde yanlarında teşkilat mensuplarını arıyor. Gel ara ki bulasın hepsinin havalarından geçilmiyor, kapıları kapalı, telefonlara cevap yok. Halktan uzak yaşıyorlar Böyle olunca’da vatandaşların sitemi haklı. Bölgede herkesin dilinde olan bir isim var. Osman Boyraz... O da nereye yetişsin. TBMM’nin çalışmaları dışındaki vakitlerini vatandaşı, esnafı,sivil toplum örgütlerini, eğitim ve sağlık kuruluşlarını, huzurevlerini, yaşlı insanları ziyaret ediyor. Onlarla konuşuyor, sorunlarını dinliyor, çözüm bulmak için yetkililerle iletişime geçiyor. Bu özlem duyulan icraatları yapmaya gayret ediyor ve gönülden gönüle köprüler kurmaya çalışıyor. Vatandaş bunların sayısının artmasını canı gönülden bekliyor. Belediye başkanlarının hal ve hareketlerini tavırlarını anlatmaya sayfalar yetmez. Kısacası Genel Başkan ne derse desin, onlar bildiklerini okuyorlar. Zamanı gelince ayrıntılarla belediye başkanlarının yaptıklarını anlatırım. Halbuki onlardan istenilenleri yapmak o kadar kolay ki, en güzel örnekte Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan. Vatandaşla nasıl iç içe, simitçide, tatlıcıda, çay ocağında, manavda, taksi durağında, evde sofrada..... Bunları yapmak çok mu zor... Aşağıda Erdoğan tarafından kendilerine verilen talimatları, takip edin bakalım hangisi yerine getirilecek... Sizler de not tutun... Bakalım eski fabrika ayarlarına dönülecek mi. Bekleyelim... Görelim......

 

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekillerine, belediye başkanlarına ve teşkilatlara söylediği, “yapmanız gereken işin öncelikli olarak vatandaşla daha yoğun ve sahada bir arada olunması gerektiğidir. Salgın koşullarının araya koyduğu mesafeler var, birtakım önlemlerin oluşturduğu mesafeler var. Normalleşme dönemi ile birlikte yine tabii tedbirlere uyarak teşkilatların, belediye başkanlarının ve milletvekillerinin AK Parti siyasetinin bir gereği olarak geçmişte yaptıkları gibi yaz aylarında vatandaşlarla çeşitli bağlamlarda bir araya gelecekleri yoğun bir çalışma dönemi söz konusu olmalıdır.

 

"Bu bakımdan, her birinizin işlerini yürütürken büyük bir mekanizmanın en kritik parçası olduğunuzu unutmadan çalışması son derece önemlidir. AK Parti son 19 yılda, insanımızın beklentilerinin çıtasını da yükseltmiştir. Artık vatandaşlarımız belediyelerden sadece rutin işlerinin görülmesini değil, kendisine kıymet verilmesini, saygı duyulmasını da bekliyor. İnsanımız telefon açtığında muhatap bulmayı, soru sorduğunda cevap almayı, bir sıkıntısını ilettiğinde çözülmesini, kısa vadede çözülmezse bile en azından ilgilenilmesini arzu ediyor. Gönül belediyeciliği derken biz de işte böyle bir anlayışı kast ediyoruz. Vatandaşa değer veren, sorunlarına samimiyetle çözüm arayan, gayretli, çalışkan dürüst bir belediyecilik tasavvurundan bahsediyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki gönülden yapılan her iş bereketlenir, yüksünerek yapılan işlerin ise hiç kimseye bir faydası olmaz."

 

Erdoğan, "Sadece sosyal medya mecralarıyla vatandaşın kalbine girilemeyeceği son dönemde ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini alamaz".

 

Erdoğan, belediye başkanlarından insanlara canla başla hizmet ederken, güler yüzü, saygıyı, samimiyeti, tevazuyu asla elden bırakmamalarını istedi.

 

"AK Partili belediye başkanı her zaman ulaşılabilir ve vatandaşın içinde olmalı. Sokaktan, çarşıdan pazardan ayağını asla kesmemelidir" diyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Unutmayınız, sizlerin milletimizin gönlüne girmedeki başarısı, 2023'teki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin sonuçlarını etkileyecektir" ifadesini kullanan Erdoğan, belediye başkanlarından şehirlerindeki her bir haneye ulaşmalarını, sorunları yerinde görerek, vatandaşların dertleriyle dertlenmelerini istedi. Erdoğan, millete ve şehirlere hizmet yolunda belediye başkanlarına başarı dileyerek, "Kapılar çalınarak evlere misafir olmaya mecburuz. Bunu geliştirerek gönül belediyeciliğini de tüm şehirlerde yaygınlaştırmamız lazım. Mütevazı olmak, tevazu içinde çalışmalarımızı yaygınlaştırmak bizim için en önemli görev ve ben bunu başaracağımıza inanıyorum. 2023'e de böyle hazırlanmamızın gereğini tekrar hatırlatıyorum" dedi.

 

SİYASETÇİLERİN DİKKATİNE

 

Zaman çabuk geçiyor. Tüm insanlar zamanın acımasız silgisi altında, kurşun kalem çizgisi gibi silinip gidiyor. Bu kurala başbakanlar, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları da dahil. Dünya kimseye kalmamış. Yüzyıllardan beri ülke kaderini elinde tutan kimler geçti, sayılarını bilen yok... Bunların mezarlarının yerini bileniniz var mı?

 

“Her sabah yeni bir gün doğarken, Bir gün eksilir ömürden, Her şafak bir hırsız gibidir, Elinde fenerle gelen... İnsan bastığı toprağı hor görmemeli, Kimbilir hangi güzeldir, hangi sevgili? Duvara koyduğun kerpiç yokmu, kerpiç, ya bir siyasetçi kafasıdır, ya da bir idareci eli....

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar