Kartal CHP
Kartal Belediyesi
Kartal Belediyesi
İstanbul
BIST9072.08
DOLAR30.7519
EURO33.0304
ALTIN1969.6
BTC/USD51728.548
Talat Yavuz

Talat Yavuz

Mail: bilisimstar@gmail.com

TÜRKİYE YÜZYILI HAYIRLI OLSUN

Kampanya dönemi en uzun süren seçim geride kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa da ilk turda kıl payı neticelense de ülkemiz için yeni bir dönem, “Türkiye Yüzyılı” başlamış oldu.

Seçime dair birçok değerlendirme yapılır, işi siyaset olanlar bu değerlendirmeleri yapacaktır. Ülkemize dair bir güzel hasletimiz tam da burada devreye giriyor, bizim seçimlerimizin kaybedeni hiç olmuyor. Her parti istatistiklere takla attırarak kendilerini teselli edecek bir başarı hikâyesi üretiyor ve ona sarılıyor.

Bizim açımızdan bakacak olursak, seçim öncesi şahit olduklarımız, seçim sonuçları kadar öğreticiydi. Çıkardığımız dersler, seçim sonuçları kadar kıymetli ve anlamlı oldu. Bundan sonrası için çalışmalarımıza yön verecek önemli notlar ajandamıza girdi.

Muhalefetin bürokrasiyi ilkesizce tehdidi bir nebze hafifletmiş olsa da bu süreçte konjonktür diyerek omurgası kayanlar, sabit ayağı havaya fırlayanlar, fırıldak misali dönenler, yeni yolculuklara çıkanlar seçimin asıl kaybedenleri oldular.

Sendikal mücadeleyi, siyasetin dönemsel dengelerinin çok ötesinde, köklü bir mücadele olarak göremeyenler, genişleyen özgürlük alanımızın ve verilen mücadelenin hakkını veremeyenlerin de kendilerini bir an önce sorgulamaları gerekiyor.

Dünyanın bütün dengelerinin bozulduğu, ekonomik sistemin çöktüğü, yeni arayışların öne çıktığı bir dönemde; daha önce yaşanan bütün sıkıntılara rağmen görece nefes aldığımız, özgürce başımız dik dolaştığımız yirmi yılın hatırına, son dönemde yaşanan sıkıntılara karşı daha sabırlı olabilir miydik diye sorulan sorulara cevap vereceğimiz uzunca bir zamanımız olacaktır.

Şimdi her birimin kendi dersini çıkarma ve dersine çalışma vaktidir. Görünen odur ki ülkemizin bundan sonraki yolculuğu yine çok kolay olmayacak, güvenlik başta olmak üzere birçok başlıkta çetin mücadele devam edecek. Şu soruya öncelikle cevap vermemiz gerekiyor: Nasıl oluyor da insanımız, özellikle gençlerimiz, teröre ve dış tehdide aldırış etmiyor ve bu kadar rahat davranabiliyor?

Son yıllarda muhalefet kontenjanındanmış gibi davranan, kıyım yapan, bizim mahalleyi beğenmeyen, bizim sokakta turist gibi gezen, kendini beğenmiş, burnundan kıl aldırmayan, kibir abidesi, kişiliği oturmamış zavallılarla başarabileceğimiz hiçbir şey kalmadığını gördük, geri gittik, zaman kaybettik.

Yıllarca özgürlük, insancılık, dürüstlük, objektiflik, ehliyet liyakat sevdalısı kesilen, sendikacı kisvesine bürünmüş bazı diktacı ve komitacıların bir anda değiştiğini, tehditler savurduğunu, şımardığını, korku saldığını, listeler yapıp makamları paylaştığını ibretle gördük ve notlarımızı aldık. Bunlara bakarak dimdik duranları ve meydan okuyanları da gördük.

Gücün aslında insana kıymet vermekte olduğunu, ideolojilerin insandan kıymetli olmadığını, gücün ve imkânın sürekli el değiştirdiğini ve sonunda insana saygı duyanların kalıcı olduğunu anladığımız gün hep birlikte rahat edeceğiz.

Yaratıcının serbest bıraktığı insanın, tehdit ve korku ile sınırlandırılamayacağını görelim ve öyle davranalım. Yeni dönem hayırlı olsun.

Talat YAVUZ

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri

yavuztlt@hotmail.com

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
Kartal Belediyesi