Belediye’nin Kadın Personeline “Meme Kanseri Bilinçlendirme Semineri”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye’nin Kadın Personeline “Meme Kanseri Bilinçlendirme Semineri”
Abone ol

 

Kartal Belediyesi “Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında, kadın personele yönelik “Meme Kanseri Bilinçlendirme Semineri” düzenledi. Kartal Belediyesi ve Özel Kartal Kızılay Hastanesi işbirliği ile düzenlenen seminerde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Cihan, meme kanseri ve erken teşhis konularında kadın çalışanlara hayati bilgiler verdi.

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında seminerin düzenlendiği Kartal Belediye Meclisi pembe balonlar ve pembe kurdeleler ile süslenendi. Özel Kartal Kızılay Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Cihan tarafından verilen seminerde meme kanseri ile ilgili pek çok pratik bilgi katılımcılar ile paylaşıldı.

100 Kadının 12’si Risk Altında

Meme kanseri riskinin ne olduğunun tespit edilmesinin önemini belirten Prof. Dr. Cihan, “100 kadından 12’sinin meme kanseri olma ihtimali var ancak bu risk herkeste yüzde 12 değil. Kiminde yüzde 1-3-5, kiminde ise yüzde 40-50 civarında. Bu risk faktörlerini belirleyen belli testler var. İnternette bile online olarak girip bu testleri yapabilirsiniz. Yüksek, orta ve düşük gibi riskini belirledikten sonra kendi kendine meme muayenesi yapmak lazım. Her ay düzenli yapılan kendi kendine meme muayenesiyle, memede olan şekil değişikliği, içinde çıkan bir kitle, meme başından akıntı, kızarıklık gibi olayları erkenden fark edebilirler” ifadelerini kullandı.

 


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel Baba OlduÖnceki Haber

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel Ba...

Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik ebediyete uğurlandıSonraki Haber

Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik...

Yorum Yazın