Kadın Dayanışması ve Üretiminin En Güzel Örnekleri ‘Kartal Kadın Emeği Pazarı’nda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Dayanışması ve Üretiminin En Güzel Örnekleri ‘Kartal Kadın Emeği Pazarı’nda
Abone ol
Kartal’da kadın çalışmalarını ve dayanışmasını artırmak, kadınların sosyal ve ekonomik konumlarını güçlendirmek, karar mekanizmalarında, liderlik konumlarında varlıklarını desteklemek amacıyla önemli proje ve çalışmaları hayata geçiren Kartal Belediyesi, ‘Kartal Kadın Emeği Pazarı’nda üretim yapan Kartallı kadınların birbirinden güzel el emeği ürünlerini, vatandaşlarla buluşturuyor

Kartal’da kadın çalışmalarını ve dayanışmasını artırmak, kadınların sosyal ve ekonomik konumlarını güçlendirmek, karar mekanizmalarında, liderlik konumlarında varlıklarını desteklemek amacıyla önemli proje ve çalışmaları hayata geçiren Kartal Belediyesi, ‘Kartal Kadın Emeği Pazarı’nda üretim yapan Kartallı kadınların birbirinden güzel el emeği ürünlerini, vatandaşlarla buluşturuyor.

 

Kartal’da; kadınların, ailelerin ve çocukların sorunlarına karşı daha kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Kartal Belediyesi, ilçede yaşayan ve aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınların ürettikleri el emeği göz nuru; takı, örgü, tığ, dikiş, keçe, süsleme, boyama, bez bebek, oyuncak, çanta, kanaviçe ve gıda gibi ürünlere, ‘Kartal Kadın Emeği Pazarı’nda vatandaşların erişmesine olanak sağlıyor.

8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü’nde ilçede birbirinden farklı etkinlikler organize eden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kartallı kadınların el emeği ürünlerini, Kadın Emeği Pazarı’nda tüketiciler ile buluşturuyor.

 

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün desteği ile kurulan pazarda, kadınların ekonomik hayata katılımını desteklemek üzere el emeği satış stantları ziyaret edilebilecek. Uğur Mumcu Kültür Merkezi Bahçesinde kurulacak olan pazar, Dünya Kadınlar Günü kapsamında 7-10 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecekken, Mehmet Ali Büklü Parkı satış stantları ve geçtiğimiz günlerde Kartal Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen Hamam Sokak Kadın Emeği Pazarı ise yıl boyu ziyaretçilerini ağırlıyor olacak.

 

“Kadınların Sosyal ve Ekonomik Hayatta Olmadığı Bir Kent Gelişemez”

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kadın Emeği Pazarı’nda Kartallı kadınların ilçe ekonomisine verdiği desteğe dikkat çekerek, şunları söyledi; “Kartal Belediyesi olarak, yaşadığımız kentte cinsiyet eşitliğini sağlayacak sosyal projeler üretmeye çok önem veriyoruz. Bu bağlamda, yakın zamanda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’müzü organizasyon yapımıza eklemiştik. Şimdi de kadınlar arasındaki dayanışmanın en güzel örneklerinin yer aldığı ve birbirinden kıymetli el emeği ürünlere erişebildiğimiz Kadın Emeği Pazarlarımız, kadınların ekonomik hayata katılmalarının güzel bir sonucu olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Ben tüm komşularımı Kadın Emeği Pazarı’na davet ediyorum. Çünkü biliyoruz ki, kadınlarının sosyal ve ekonomik hayatta yer almadığı bir kent gelişemez.” 

 

 

 

 


Beklenen kar yağışına karşı teyakkuzdalarÖnceki Haber

Beklenen kar yağışına karşı teyakkuzdala...

Kartal Belediyesi Beklenen Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Teyakkuza GeçtiSonraki Haber

Kartal Belediyesi Beklenen Yoğun Kar Yağ...

Yorum Yazın