“Bütün Giysileri Yırtsak Yeridir, Yeter Bize Vefa Elbiseleri”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bütün Giysileri Yırtsak Yeridir, Yeter Bize Vefa Elbiseleri”
Abone ol
Eğitim – Bir- Sen 4 No.lu Şube Yönetimi tarafından, önceki dönem Şube Başkanlığı yapan , şu an Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri olan Talat YAVUZ için Vefanın önemini hatırlatan muhteşem bir gece düzenlendi.

Geceye çok sayıda davetli katıldı. Misafirler Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ağırlandı. 18:30’da Fuaye alanında ikram ile başlayan program 20.00’de salon programı, hediyelerin takdimi ile devam etti.Yoğun katılım ile gerçekleşen programda konuşan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu şube Başkanı Bilal Duran ” Soğuk bir 2014 Kasım akşamı bir telefonla başlayan, birlikte çalışalım teklifi ile hayat bulan yolculuğunun bugün kendisini Talat Yavuz’un halefi olduğu noktaya kadar taşıdığını ifade etti.

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Cesur Öztürk’te bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Selamlama konuşması için salona hitap eden Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci “Programda bulunmakta olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirirken “Vefa” duygusunun hale dile getirilebilir olmasını sevindirici bulduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin önderliğinde yeni dönemine başlayan Eğitim-Öğretimin öğrencilere, eğitim çalışanlarına, tüm paydaşlara hayırlı olması dileklerini iletti. Sene başı yapılması gerekenleri bir genelge ile illere iletmekte iken  Bakan Sayın Yusuf Tekin’in öğretmenler odalarında edindiği bilgileri, talepleri topladığı notlarını çıkardığını ve “Bu konulara özellikle değinelim” dediğini söyledi. Yeni dönemin ipucu olan bu gelişme tüm sorunlarla yakından ilgilenildiğinin ve çözüm noktasında gayret sarf edildiğinin en belirgin göstergesidir dedi.Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ile on yılı aşan bir tanışıklığının olduğunu dile getiren Yelkenci yeni görevinde Talat Yavuz’a başarılar diledi.

Kendisi adına Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Basın ve İletişim Sekretaryası tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından söz alan Talat Yavuz, duygularını yönetmekte zorluk yaşadığını, geçmişe adeta bir yolculuk yaptığını, katılan davetlilere çok teşekkür ettiğini dile getirerek sözlerine başladı.Eğitim-Bir-Sen Maltepe İlçe Yönetim kurulundan, Maltepe İlçe Temsilciliğine, İstanbul 4 nolu Şube Yönetim Kurulundan, Şube Başkanlığına uzanan yolun bugün Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreterliğine kadar kendisini getirdiğini ve bu süreçte yaşananları kısaca anlattığı konuşmasında” Vefat eden çalışma arkadaşları Murat ŞİT, Celal GÜNDOĞDU, Tahir KAYA, Tanju YILMAZ’a rahmet dileyerek çok kıymetli arkadaşlarla uzun seneler çalışmanın mutluluğunu dile getirdi. Yaşanan zorlukların örgütlü bir yapı ile çözüldüğünü, sendikanın var oluş sebeplerini, özlük ve özgürlük mücadelelerine hiç durmadan devam ettiklerini dile getirerek sözlerine devam etti.

Sendikal çalışmaları nedeni ile yeri geldiğinden ailesinden zaman aldığını söyleyen Talat Yavuz yaptıkları işin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını ve zorluklarını söyleyerek cümlelerine son verdi.

EBS İstanbul 4 nolu Şube Yönetimi adına Şube Başkan Yardımcısı Buket Akfırat Şahin’in plaket takdim ettiği Talat Yavuz’a Şube Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanları tarafından Talat Yavuz resimlerinden oluşan Portre resim çalışması hediye edildi. Memur-Sen İstanbul İl temsilciliği tarafından çiçek takdim edilirken Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şubeleri ise tablo hediye ettiler.

Bakan Yardımcısı  Ömer Faruk YELKENCİ, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, Ak Parti Adalar İlçe Başkan Vekili Fahrettin Özdemir, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Cesur Öztürk, Eğitime Destek Platformu yöneticileri Şerafettin Taştan ve Mükayil Bektaş,  Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Öğretmenler, Eğitim çalışanları gibi farklı kollardan bir çok Talat Yavuz Dostları programa katılım gösterdi.Program günün anısına toplu fotoğraf çekilerek son buldu.

Programda hazırlanmasında emeği geçen herkese ve Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinin tahsisi için Pendik Belediyesi’ne de teşekkür edildi. Talat Yavuz ayrıca aynı gün Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, Pendik Çamçeşme İlkokulunu ziyaret etti.


 

 

 


ATA’YI ZİYARET EDİP SÖZ VERDİLER,SAHAYA ÇIKIP HACETTEPE’Yİ YENDİLER....Önceki Haber

ATA’YI ZİYARET EDİP SÖZ VERDİLER,SAHAYA...

KARTAL’IN EN BÜYÜK PROJESİ ‘BAYRAM DEMİRKOL PARKI’NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİSonraki Haber

KARTAL’IN EN BÜYÜK PROJESİ ‘BAYRAM DEMİR...

Yorum Yazın