KALE OKULLARI ARTAN YEMEK ENFLASYONUNA RAĞMEN YİNE VELİLERİNİN YANINDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KALE OKULLARI ARTAN YEMEK ENFLASYONUNA RAĞMEN YİNE VELİLERİNİN YANINDA
Abone ol
Eğitimin öncü isimlerinden Kale Okulları, son dönemlerde ülkemizde artan yemek üretim maliyetlerini velilerine yansıtmayarak velilerinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Kale Okullarında öğrenim gören öğrencilerden sadece Eğitim ücreti alınmakta ve ekstra bir yemek ücreti alınmamaktadır

Ülkemizdeki tüm özel okullar velilerden fahiş yemek ücreti alırken Kale Okulları öğrencilerine yemeği ücretsiz bir şekilde verdi. Bu takdire şayan hareket için Kale Okullarını kutluyoruz.

Birçok özel okul ekonomik krizle mücadele etmek için tüm kalemlerde velilerinden ek ücret talep etti. Özellikle gıda sektörüne ard arda gelen zamlarla baş edemeyen  özel okullar dönem arasında velilerinden ek ücret talebinde bulundu.Yemek menülerinde ise tasarrufa gitmek durumunda kaldılar.Kale okulları yönetim kurulu bu yükü kendi omuzlarına alarak veli ve öğrencilerine hiç bir şekilde bu durumu yansıtmadı. Dönem arasında herhangi bir ek ücret talebinde bulunmadı.Aksine menüyü daha zengin bir hale getirerek çocukların beslenme gibi gelişimini etkileyen önemli bir noktada bundan feragat edilemeyeceğini herkese gösterdi.

Kale Okulları yemek enflasyonunu hem velilere yansıtmadı hemde öğrencileri için besin değeri daha yüksek olan gıdalara yer vererek gelişim döneminde olan çocukların bedensel sağlıkları içinde çalışmalar yaptı. 

Kale Okullarının kendi bünyesinde bulunun Catering (yemek şirketi) firması ve uzman ekip ile birlikte Gıda Mühendisi Tolga Yücelik her gün Kale Okullarında öğrenim gören öğrencileri için besin değeri yüksek ve öğrencilerin enerjilerini dengeleyecek yemekler üretmektedir.

Kale Okulları bünyesindeki Anaokulu, İlkokul ve Ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerden yemek ücreti alınmıyor. 

Kale Okullarındaki anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğretmenleri öğrencilerinin başında hep birlikte yemek yiyor ve yeme güçlüğü çeken öğrencilere de bizzat öğretmenler kendi elleriyle yemek yediriyor. Bu takdirlik davranış için Kale Okulları Öğretmen ve personellerini kutluyoruz.

Kale Okulları Kurucusu Bahir Azak’a sorduk: “Bahir Bey ülkemizdeki her şey bu denli pahalıyken siz öğrenciler için bu takdire şayan fedakarlığı yapmanızdaki amaç nedir?” Dedik. Bahir Azak ise tüm sakinliği ve hümanizmi ile şu cevabı verdi: “Biz kurucular öncelikle öğretmeniz. Öğretmen merhametli ve vicdanlı olandır. Okullarımızda öğrenim gören tüm öğrenciler bizlerin birer evladıdır. Çocukların kendilerini evlerinde hissetmeleri için biz kurucular başta olmak üzere öğretmenlerimiz öğrencileri ile birlikte yemek yiyerek onları kendi evlerinde hissettirerek yemek yemelerine yardımcı olmaktadır. Kale Okulları olarak her öğrencimizin maddi durumu aynı olmamaktadır ve bu nedenle bizler yönetim kurulunda almış olduğumuz kararlar neticesinde Kale Okullarında öğrenim gören Anaokulu,ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden sadece Eğitim ücreti almaktayız, yemeği ise ücretsiz bir şekilde öğrencilerimize vermekteyiz.Amacımız akademik başarısı yüksek ama aynı zamanda da bedensel sağlıkları ve zihinsel sağlıkları yerinde bireyler yetiştirmek”

    Kale Okulları Kurucusu Bahir Azak’ı  takdire şayan bu uygulamasından ötürü kutluyoruz.Tüm özel okullardan da aynı hassasiyeti göstermelerini umut ediyoruz. Eğitime ve öğrencilere bu hümanistik yaklaşımından dolayı başta Kale Okulları Kurucusu Bahir Azak’a ve tüm ekibine teşekkür ederiz.

 


HEM KURTARDI, HEM ATTI, HEM DE ÜÇLÜK ÇEKTİRDİ.Önceki Haber

HEM KURTARDI, HEM ATTI, HEM DE ÜÇLÜK ÇEK...

VELİLER ÇOCUKLARINI MUTLU GÜNÜNDE YALNIZ BIRAKMADILARSonraki Haber

VELİLER ÇOCUKLARINI MUTLU GÜNÜNDE YALNIZ...

Yorum Yazın