Uğur Mumcu’ya hizmet AK Parti ile gelecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uğur Mumcu’ya hizmet AK Parti ile gelecek
Abone ol
Merkezi hükümet, AK Partili İBB ve Kartal Belediyeleri, 1 Nisan’dan itibaren Uğur Mumcu’yu ayağa kaldırmak için kolları sıvadı.

Kartal, son 15 yıldır kaderine terk edilmiş durumda. Her nereye bakılırsa bu geri bırakılmışlık kendini hissettiriyor. Ancak Kartal halkı 31 Mart’ta Kartal’ın makus talihini değiştirmeye kararlı. Aynı şekilde İstanbul son 5 yıldır kötü yönetiliyor ancak İstanbullular da değişim sinyalleri veriyor.

MERKEZİ HÜKÜMET VE YEREL İŞBİRLİĞİ SÜRECİ HIZLANDIRACAK

Merkezi hükümet, AK Partili İstanbul Büyükşehir ve Kartal Belediyeleriyle büyük dönüşüm hedefleniyor. AK Parti kadrolarının İstanbul’da en büyük hedefi ise kentsel dönüşümü sağlayarak kenti olası depreme hazırlamak. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum’un İBB’ye Mimar Hüseyin Karakaya’nın da Kartal Belediyesi’ne aday olması bunun en büyük göstergesi.

UĞUR MUMCU MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLİYOR

Murat Kurum ve Hüseyin Karakaya’nın projelerine dikkat edildiğinde de kentsel dönüşüm vurgusunun öne çıktığı görülüyor. Kartal’ın en büyük mahallelerinden biri olan Uğur Mumcu Mahallesi, kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan yerlerin başında geliyor. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni yaşayan çok sayıda bina ayakta duruyor ve kentsel dönüşümü bekliyor. Mahalle sakinleri de Mimar Karakaya’ya kentsel dönüşümle ilgili beklentilerini dile getirerek bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILACAK

Geçtiğimiz haftalarda Uğur Mumcu Mahallesi’ni ziyaret eden Murat Kurum da burada kentsel dönüşüm vurgusu yapmıştı. Uğur Mumcu Mahallesi’ne AK Partili Kartal Belediyesi ile kentsel dönüşüm ofisi açacaklarını söyleyen İBB Başkan Adayı Kurum, mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm ile ilgili en güncel bilgileri buradan alabileceklerini kaydetmişti.

BAKAN KURUM’DAN CEMEVİ SÖZÜ

Yollarının sevgi yolu olduğunu belirten Kurum, Uğur Mumcu Mahallesi sakinlerine bir de cemevi müjdesi vermişti. Kimseyi ayırt etmeden İstanbul’u yöneteceklerini söyleyen Murat Kurum, şöyle konuşmuştu: “Buradaki kardeşlerimiz Uğur Mumcu Mahallesi’nde cemevi ihtiyacı olduğunu bize ilettiler. İnşallah 1 Nisan sabahı itibariyle Uğur Mumcu Mahallesi’nde kardeşliğimizi yaşayacağımız cemevi inşaatını Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak biz yürüteceğiz”

 


Karakaya, “Seçime kadar tam saha pres yapın” dediÖnceki Haber

Karakaya, “Seçime kadar tam saha pres ya...

Dört dörtlük başkan Hüseyin KarakayaSonraki Haber

Dört dörtlük başkan Hüseyin Karakaya

Yorum Yazın