Başkan YAVUZ “Milli Eğitim Bakanlığımızın sendikamızın sesine kulak vererek okullarda yaşanan sorunların çözümü için bizleri dinlemesi ülkemiz menfaatinedir”.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan YAVUZ “Milli Eğitim Bakanlığımızın sendikamızın sesine kulak vererek okullarda yaşanan sorunların çözümü için bizleri dinlemesi ülkemiz menfaatinedir”.
Abone ol
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı ve Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat Yavuz, medya mensuplarıyla yeni eğitim sezonu öncesi bir araya geldi. Pendik Gülistan Sofrasında düzenlenen kahvaltıda Başkan Talat Yavuz ,sizlerin aracılığıyla inşallah sesimize kulak verirler diyerek şu açıklamada bulundu.

“Ülkemizde son dönemde yaşanan enflasyon gerçeği eğitim çalışanlarını fazlasıyla zorlamaktadır. Özellikle İstanbul gibi pahalı ve büyük bir şehirde kamu hizmeti sunan görevliler artık en temel insani ihtiyaçları bile karşılamak konusunda zorlanmakta her geçen gün daha fazla kemer sıkmaya mecbur kalmaktadır. Artan konut ve kira fiyatları temel problem olmaktadır.Bu dönem atanan 20 bin öğretmenden, 10 bin arkadaşımız İstanbul’da görev yapacak.Bu arkadaşlarımız  yaklaşık 8 bin500 TL. maaşla göreve başlamaktadır.İlimizde  5-6 bin TL.nın altında neredeyse kiralık daire bulunamamaktadır. Devletimizin özellikle büyük şehirlerde kamu hizmeti yapan memurlarımız için çözüm üretmesi zaruridir.

Bilindiği üzere iki yılda bir toplu sözleşme yapılmaktadır.

2023 ağustos ayında yapılacak toplu sözleşmeye giderken kamu görevlilerin beklentileri iyi anlaşılması ve ivedilikle çözüm bulunması gerekmektedir.

Tüm bu zor koşullarda eğitim bir sen olarak teşkilat çalışmalarımız aralıksız sürmekte ve üyelerimiz ve tüm memurlar için çözümler üretmeye devam etmekteyiz.

Tüzüğümüz gereği 4 yılda bir yapılan genel kurul sürecine şubemiz girmiş bulunmaktadır. Bizlerde doğal süreç içinde sendikal çalışmalarımıza devam edecek ve üyelerimizin desteğini tekrar alarak görevimize devam etmek azmindeyiz.

Okullarımızın açıldığı bu süreçte , güvenlik ,personel ve bütçe konularında adımlar alsada hala çözümsüzlükler daha büyük boyuttadır. Milli eğitim bakanlığımızın sendikamızın sesine kulak vererek okullarda yaşanan sorunların çözümü için bizleri dinlemesi ülkemiz menfaatinedir. Sahanın sesi onlara yardımcı olacaktır.

Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili yaptığımız öneri ve eleştirilere yeteri kadar önem verilmemesi bugün büyük bir memnuniyetsizlik olarak bakanlığımızın önündedir. Bizler öğretmenlerimiz için uygun görülen sınav ve eğitim süreçlerinin ne kadar üstün körü ve plansız olduğunu üzülerek görmekteyiz. Memnuniyet sağlamak için sınav ısrarından vazgeçilmeli ve meslek kanunu güncellenmelidir. Bu güncelleme sürecide bizlerin katkısına ve eleştirisine açık olmalıdır.

Bu arada sosyal medya aracılığıyla bizleri devamlı eleştiren arkadaşlara şimdilik cevap vermeme kararı aldık. 15.Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan seçimden sonra inşallah gerektiği gibi cevaplarımızı iletiriz.”dedi



Kartal Belediyesi'nden Unutulmaz Futbolcu Metin Oktay'a Vefa TurnuvasıÖnceki Haber

Kartal Belediyesi'nden Unutulmaz Futbolc...

“KE Çocuk” Dergisinin 3. Sayısı ÇıktıSonraki Haber

“KE Çocuk” Dergisinin 3. Sayısı Çıktı

Yorum Yazın