ÇOCUK İSTİSMARI VE MAHREMİYET EĞİTİMİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇOCUK İSTİSMARI VE MAHREMİYET EĞİTİMİ
Abone ol
Çocukların fiziksel ve ruhsal sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik başarılı çalışmalara imza atan ve çağdaş eğitim sistemiyle Türkiye’nin en fazla kreşine sahip olan Kartal Belediyesi, bilinçlendirici; seminer, panel, konferans ve eğitimlerine devam ediyor.

Bu çalışmalar kapsamında Kartal Belediyesi Kreşler Müdürlüğü’ne bağlı 14 kreşte görev yapan öğretmenlere yönelik, önemli bir seminer düzenlendi.

 

Uzman Psikolog Didem Enerem ve Psikolog Gülcan Yeşilyurt’un konuşmacı olarak katıldığı seminerde “Çocuk İstismarı ve Mahremiyet” konusunda öğretmenlerle önemli bilgiler paylaşıldı. Kartal Belediyesi Merkez Kreş’te sabah ve öğlen olmak üzere 2 oturum halinde düzenlenen seminerde, mahremiyetin çocuklara nasıl öğretileceği, özel bölgelerinin nasıl anlatılacağı ve istismara uğrayan çocuklardaki değişimlerin nasıl gözlenebileceği gibi konular detaylı bir şekilde anlatıldı. Çocuk istismarı gerçekleştiren kişilerin belirgin özelliklerinin olmadığını belirten uzmanlar, çocuklara özel bölgelerini öğreterek buralara yabancı kişilerin dokunmasının önlenmesi gerektiğini belirtti. Yaklaşık 2 saat süren seminerin sonunda ise soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde öğretmenler, akıllarına takılan konuları uzmanlara sorma imkânı buldu.


Gazeteciler Başkan Yüksel ile buluştuÖnceki Haber

Gazeteciler Başkan Yüksel ile buluştu

BELEDİYE BAŞKANLIĞI KUPASI BAŞLADISonraki Haber

BELEDİYE BAŞKANLIĞI KUPASI BAŞLADI

Yorum Yazın