Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte Maltepeli iş insanları ile buluştu.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte Maltepeli iş insanları ile buluştu.
Abone ol
Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte Maltepeli iş insanları ile buluştu. Kadem Başkan yerel seçimlerde iş dünyasının desteğini istedi.

SGK Erol Olçok Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı ve iş insanları katıldı.

  Toplantıda konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “Maltepe’de böyle bir sorumluluğu üstlendik. Stresli alanlarımız var. Deprem ve kentsel dönüşüm, yeşil alan sorunları, otopark problemleri. Bu konulara odaklanarak hızlı adımlar atmamız lazım” dedi.  Maltepe’de yer alan 5 üniversite kampüsünü önemsediklerini vurgulayan Ekşi, “150 bine yakın öğrenci üniversitelerimizde olacaklar. Yurtlar, ticari işlemlere, kafeler, lokantalar tüm işletmelerimize aslında bir can suyu oluyor bunlar. Biz de esnafımızın işlerini büyüteceği yeni cazibe merkezi projelerle yerel yönetimler olarak süreci destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Şehrin değeri sadece AVM yapmakla artmaz”

  Bir şehrin değerinin sadece bina ve AVM yapmakla artmayacağını söyleyen Ekşi, “Yeni dönemde projelerimizde Maltepemiz’de kültür sanat alanında dev adımlar atmak istiyoruz. Atatürk Kültür Merkezi projemiz var. Yukarıda Botanik Park projesini hayata geçireceğiz. Londra’da Hyde Park, New York’ta Central Park en çok gayri menkul değerinin yüksel olduğu alanlar. İlçemizin böyle bir proje ile İstanbul’da fark oluşturacağı, çok güzle bir değer artış kazancı da sağlayacağını düşünüyorum. Maltepe’mizin marka değerine çok ciddi bir katkı sunacak” ifadelerini kullandı.

“Yılda 2 bin, 5 yılda 10 bin gencimize mesleki eğitim sertifikası vereceğiz”

  Mesleki teknik eğitimleri konusunda Ticaret Bakanlığı’nın desteğini isteyen Kadem Başkan, “Çocuklarımız mezun oluyor. Ancak iş bulamıyor. Hem mezunlarımız, hem işletmelerimizde ticaret ve sanayi kuruluşlarımızda mesleki teknik eğitim sertifikasyon programları ile yılda 2 bin 5 yılda 10 bin gencimizin kollarına altın bileziği takıp, yetkinleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Murat Bey de, Kadem bey de atom karınca gibi çalışkan, proje insanları”

  Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise konuşmasında CHP zihniyetini eleştirerek, “Mevcut yönetim ümit vaat ediyor mu. Seçimi daha çok genel makro birkaç konu üzerine polemik ve gerilim üzerine inşa etmek istiyorlar. Seçimlerde şuna bakılır. Aday kim. Adayların geçmişi, kariyeri, daha önce yaptıkları. İşte bizim Kadem Ekşi bey. Hayatı çalışmakla geçmiş, deprem mühendisi, çevre ve şehircilik konusunda uzman, iş dünyasının içinden geliyor. İBB meclisinde deprem ve doğal afetler komisyon başkanlığı yaptı. Burada arkasında güçlü bir teşkilat var.  İBB adaylığına baktığımızda Murat Kurum bey var. Güven veren insanlar. Geçmiş yaptıkları ortada. Yıllarca TOKİ’de çalışmış, 5 sene çevre şehircilik bakanlığı yaptı. Bütün doğal afetlerde çok hızlı şekilde ekibiyle beraber o enkazları kaldırabildi. Murat bey de, Kadem bey de atom karınca gibi çalışan, üretken, proje insanları” şeklinde konuştu.

  Seçimlerin birer fırsat olduğunu savunan Bakan Bolat, “Seçimler fırsattır ancak cebi doldurmanın fırsatı değil. Seçim hizmetlerle yeniliklerle gelişmeyle büyümeyle ve o şehrin güzelleşmesi ve hayat standartlarının yükselmesi için fırsattır. Maltepe halkı ve İstanbul halkı bu seçimde en doğru kararı verecektir” dedi.

 

 


Kadem Başkan sevgi yürüyüşünde Maltepelilerle kucaklaştıÖnceki Haber

Kadem Başkan sevgi yürüyüşünde Maltepeli...

-“Zafere adım kaldı. Başardık. Sonuçlarını 31 Mart’ta alacağız”Sonraki Haber

-“Zafere adım kaldı. Başardık. Sonuçları...

Yorum Yazın