Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcımız Mesut Öner Şubemizin genişletilmiş divan toplantısına katıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcımız Mesut Öner Şubemizin genişletilmiş divan toplantısına katıldı.
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube olarak genişletilmiş Şube divanımızı, teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mesut Öner, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Akay, Şube Başkanımız Bilal Duran, Şube Yönetimimiz, İlçe Başkanlarımız, İlçe Yönetim Kurullarımız, Kadın Komisyonumuz, Denetleme ve Disiplin Kurullarımız, Yönetici okulu komisyonumuzun katılımı ile gerçekleştirdik.

Programa katılan İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Mahmut Akay ve Şube Başkanımız Bilal Duran birer selamlama konuşması yaptılar.

Eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü, 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin sonuç ve ayrıntılarının değerlendirildiği, yeni eğitim-öğretim yılında yapılması tasarlanan çalışmalara ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mesut Öner, “Bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımların tümünde de bu gerçeklik üzerinden hareket ettik. Çalışma hayatına ilişkin birçok sorunun çözülmesinde, kazanım hanesine yazılmasında yerimiz, terimiz ve imzamız var” dedi.

Maaş artışı olarak elde edilen hakların çok önemli olduğunu kaydeden Öner, sözlerini şöyle sürdürdü: “En az bunun kadar önemli bir başka husus, hizmet kollarında elde edilen mali, sosyal ve kültürel haklardır. Maddi kazanımların yanı sıra, çalışma şartlarının ve imkânlarının iyileştirilmesi, toplumsal barış, düzen ve verimlilikle birlikte devlet mekanizmasının daha sağlıklı işlemesi de çok önemli ve gereklidir. Genel maaş artış oranlarında anlaşmanın sağlanamadığı 7. Dönem Toplu Sözleşme’de, 40 kazanımla eğitim çalışanlarının hayat ve çalışma standartlarının daha da yükselmesine bir kez daha katkıda bulunduk.”

Sorunları çözen de çözecek olan da Eğitim-Bir-Sen’dir. Kazanımları değersizleştirmeye çalışanlara, alanı algı ile kirletenlere, emeği yok sayanlara izin veremeyeceklerini dile getiren Öner, #İyiKiEğitimBirSenVar mottosunu hissettirmek gayretinde olduklarını dile getirdi.

Konuşmalar sonrası açık kürsü ile soru cevapyapılan toplantıda şube divanımızın dile getirdiği sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Şube Başkanımız Bilal Duran’ın Genel Başkan Yardımcımız Mesut Öner’e İstanbul Silueti tablosu takdimi ile programımız son buldu.

Katılım gösteren Başta Genel Başkan Yardımcımız Mesut Öner olmak üzere tüm misafirlerimize kalbi selamlarımızı sunar, teşekkürlerimizi iletiriz.

NOT:

Şube olarak ayrı haber yaptık ancak Genel Başkan yardımcımız Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, İlçe milli eğitim müdürlüğü çalışanları, Pendik Adil Erdem Beyazıt Ortaokulu ve şube binamıza da bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şef, Memur ve yardımcı hizmetli kadrosunda yer alan arkadaşlarımızla 3600 ek gösterge, kariyer basamaklarında yükselme sınavı ile ilgili bilgiler verdi.

Öğretmenler odasının da nabzını tutan Öner, “Eğitim çalışanlarının tüm sorunlarını ilgili mecilere ilettiklerini, hakları savunma mücadelesinin en üst düzeyde yapılma garantisini verebileceklerini söyledi.

 


 


Başkan Yazıcı sözünü tuttu, Tuzla’nın özel çocuklarına cağ kebabı pişirdi - “Onlar ne kadar özelse o kadar da güzeller”Önceki Haber

Başkan Yazıcı sözünü tuttu, Tuzla’nın öz...

Kartal Belediyesi’nden Çevre ve İnsan Odaklı Uygulama: Akustik Tomografi Yöntemiyle Ağaçların Röntgeni ÇekiliyorSonraki Haber

Kartal Belediyesi’nden Çevre ve İnsan Od...

Yorum Yazın