“MEHMET AKİF VE İSTİKLAL BİLİNCİ” konulu konferans nefes kesti.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“MEHMET AKİF VE İSTİKLAL BİLİNCİ” konulu konferans nefes kesti.
Abone ol
Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024 Yılının “Türk’ün Özü, Akif’in Sözü” temasıyla Mehmet Akif Yılı olarak ilan edilmesi münasebetiyle “Mehmet Akif ve İstiklal Bilinci”konulu konferans düzenlendi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Enstitü Müdürü ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akay tarafından düzenlenen konferans Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Makbule Arya Barak’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024 Yılının “Türk’ün Özü, Akif’in Sözü” temasıyla Mehmet Akif Yılı olarak ilan edilmesi münasebetiyle “Mehmet Akif ve İstiklal Bilinci”konulu konferans düzenlendi. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Enstitü Müdürü ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akay tarafından düzenlenen  konferans Kadıköy  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Makbule Arya Barak’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kurum Müdürü, Hülya Narsap ” Dünyada ünlü ve önemli pek çok şair var Mehmet Akif Ersoy bizim vatan şairimiz olarak gerçekten hem ülkemiz için hem de dünya’da güzel bir örnek. Vatan sevgisi ile yazdığı şiirlerin mükemmelliği ile unutulmayacak bir dil ustası. Biz de 2024 yılının Mehmet Akif yılı ilan edilmesi münasebetiyle kursiyerlerimize bilinmeyen yönleri hakkında bilgilendirmek istedik.Hasan Akay Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve şiirleri konusunda araştırma ve incelemeler yapmış  tezler hazırlatmış bir hocamız.Prof. Dr. Hasan Akay hocamıza aynı zamanda Edebiyat öğretmeni olan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Makbule Arya Barak’a teşekkür ediyorum.” dedi

Prof.Dr Hasan AKAY : 1 Aralık 1957, Bahçecik), Türk Edebiyatçı ve Akademisyen

 İlk ve orta öğrenimimi bu şehirde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde iki yıl okuduktan sonra (1975-1976) tekrar sınava girerek aynı fakültenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne geçti (1977) ve buradan mezun oldu (1981). Özel Yıldız Lisesi'nde Türkçe ve edebiyat öğretmenliği (1981-1983), İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde Türkçe Dili okutmanlığı yaptı (1983). 1989'da mezun olduğu bölümden doktora derecesi aldı. Askerlik dönüşü Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Edebiyatı Anabilim dalında öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 1998’de doçent, 2004’te profesör unvanlarını aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı (1992-2002). 2002-2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010 yılından itibaren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde bölüm başkanlığı ve öğretim üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

 

 

 

 


Başkan Gökhan Yüksel KRT TV’nin Canlı Yayın KonuğuÖnceki Haber

Başkan Gökhan Yüksel KRT TV’nin Canlı Ya...

Kartal’a Yeni Sağlık Tesisi GeliyorSonraki Haber

Kartal’a Yeni Sağlık Tesisi Geliyor

Yorum Yazın