Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Cumhuriyetimizin 100. yılı, Geçmişten Geleceğe Su Kabağı Sergisi ilçe protokolünün katılımıyla açıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Cumhuriyetimizin 100. yılı, Geçmişten Geleceğe Su Kabağı Sergisi ilçe protokolünün katılımıyla açıldı.
Abone ol
Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Cumhuriyetimizin 100. yılı, Geçmişten Geleceğe Su Kabağı sergisi Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin GÜNEY ve eşi Arzu GÜNEY Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI,Tuzla Milli Eğitim Müdürü Metin ÇANGIR ve protokol üyelerinin katılımıyla Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde açıldı

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cihan BİNGÖL yaptığı konuşmada ;Su kabağı kursu açılan yüzlerce kursun içinde sadece bir tanedir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatı olan su kabağı Osmanlı İmparatorluğun ilk yıllarından beri kültürümüzün bir parçası olmuştur. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği yaptığı Çanakkale ve Kurtuluş savaşında kahraman askerlerimizin yanında su matarası, yoğurt kabı, yemek saklama kabı, kaşık, kepçe, tas vb işlevi olurken günümüzde ise modernitenin etkisiyle gramofon, abajur, süs eşyası vb işlevi olmaktadır. Bu anlamda değerli bir fonksiyonu bulunmaktadır. Su kabağı sergisinin, geçmiş tarihimizi anımsatırken Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birlik beraberliğimize de katkı sunacağını belirtti.Serginin açılış kurdelası kesimi yapıldıktan sonra kurs hocaları protokol üyelerine yapılan üretimlerle ilgili bilgiler verdi.


 


Kartal Belediyesi Personeline Resmi Yazışma Kuralları ve EBYS EğitimiÖnceki Haber

Kartal Belediyesi Personeline Resmi Yazı...

*AK PARTİ VE MHP İLÇE BAŞKANLIKLARI OLARAK MUHTARLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MUHTARLARLA KAHVALTI ETKİNLİĞİNDE BİR ARAYA GELDİ.*Sonraki Haber

*AK PARTİ VE MHP İLÇE BAŞKANLIKLARI OLAR...

Yorum Yazın